HP 3D Printing - HP Jet Fusion

HP 3D nyomtatási anyagok

A 3D nyomtatás elterjedését gátló akadályok ledöntése anyaginnováció révén

HP 3D nyomtatási anyagok — optimális kimeneti minőség és magas újrafelhasználhatóság, alacsony költség mellett

A HP Open Platformnak és a vezető partnerekkel való együttműködésnek köszönhetően növekszik az anyagportfóliónk, új porokkal, például a HP 3D magas újrahasználhatósággal rendelkező PA 12 üveggyöngyökkel és a HP 3D magas újrahasználhatósággal rendelkező PA 11 – valamint elasztomer és PP anyagokkal a jövőben.

HP 3D nyomtatási anyagok

A HP Multi Jet Fusion technológiához tervezett anyagok a működő alkatrész-gyártás határait feszegetik, optimalizálják a költségeket és az alkatrészek minőségét, ugyanakkor kiváló1 és sok esetben iparágvezető újrafelhasználhatóságot is biztosítanak2 a legalacsonyabb részenkénti áron.3


HP 3D magas újrahasználhatósággal rendelkező PA12

Ideális erős, minőségi alkatrészek gyártásához a legalacsonyabb részenkénti áron3

Adatlap letöltése (PDF)


VESTOSINT® 3D Z2773 PA 12

A HP Jet Fusion 3D nyomtatók első tanúsított anyaga5. Egy több célra felhasználható, megfizethető, hőre lágyuló műanyag erős alkatrészek gyártásához, amely lehetővé teszi a könnyű szerkezetek kialakítását remek színegységgel.

Adatlap letöltése (PDF)


HP 3D magas újrahasználhatósággal rendelkező PA12 üveggyöngyök

Ideális merev, alacsony költségű, minőségi alkatrészek gyártásához

Adatlap letöltése (PDF)


HP 3D magas újrahasználhatósággal rendelkező PA 11

Ideális formálható, minőségi alkatrészek gyártásához a legalacsonyabb áron3

Adatlap letöltése (PDF)

Az anyaginnováció felgyorsítása a HP Multi Jet Fusion nyílt platform segítségével

A HP egyedi, nyitott platform megközelítése elősegíti a 3D nyomtatás széles körben való elterjedését, hiszen azáltal, hogy az új anyagok szélesebb körben elérhetőek, megnő az alkalmazások köre, csökken az anyagköltség, javul a teljesítmény, és a munkadarabok tulajdonságait illetően új lehetőségek születnek, amelyek választ adnak az egyes iparágak konkrét igényeire.

HP 3D anyagtanúsítási platform

A tanúsítási program lehetőséget és útvonalat biztosít más gyártók számára a HP Jet Fusion 3D nyomtatási megoldásokkal kompatibilis anyagok kifejlesztéséhez.
A tanúsítvány megkönnyíti az ügyfelek bizalmának megerősítést arról, hogy a harmadik féltől származó porok hatékonyan és megbízhatóan működnek a HP Multi Jet Fusion technológiával.

HP 3D anyagpartnerek

Az alábbi iparágvezető vállalatokkal dolgozunk, hogy jobban kielégítsük a 3D nyomtatási igényeket. Az egyre növekvő anyaginnovációs partnerhálózattal együtt segítünk az anyagköltségek csökkentésében, az anyagok teljesítményének javításában – és az alkalmazások új világának megnyitásában.

Anyagtanúsítási eszközök és folyamatok

A HP olyan eszközöket és erőforrásokat kínál, amelyek ösztönzik és felgyorsítják a harmadik felek anyaginnovációját és fejlesztéseit.

Anyagfejlesztési készlet

A HP és a SIGMADESIGN által kifejlesztett első MDK hatékony – és sikeres – segítséget nyújt az anyagszolgáltatóknak kifejleszteni az első poranyagot a HP Multi Jet Fusion platform számára.

HP 3D nyílt platform anyag- és felhasználáslaboratórium

A 3D nyomtatás fejlődése és széleskörű elterjedése iránti elkötelezettségünk részeként az anyaggyártó cégeket arra késztetjük, hogy együttműködő laboratóriumi környezetben dolgozzanak. Corvallisban, Oregonban található az új HP 3D nyílt platform anyag- és felhasználáslaboratórium, a világ első, csúcstechnológiájú laboratóriuma, amely vállatoknak segít fejleszteni, tesztelni, tanúsítani és bevezetni következő generációs anyagokat és alkalmazásokat a HP 3D nyomtatáshoz.

Műszaki útmutató az anyagfejlesztéshez a HP 3D nyílt anyagok platform segítségével

Hozzáférés az átfogó műszaki irányelvekhez azon beszállítók számára, akik érdeklődnek a HP Multi Jet Fusion technológiának megfelelő anyagok kifejlesztésében a HP nyitott anyagok platformon keresztül.

Műszaki irányelvek letöltése

A HP Jet Fusion 3D nyomtatási megoldás forradalmasítja a prototípusok és működő alkatrészek előállítását, minőségi kimenettel, akár tízszer gyorsabban10 fele akkora költséggel3.

További információk

1 Az ajánlott csomagolási sűrűség alapján, a többletpor nagyfokú újrafelhasználhatóságát biztosítja. A liter az anyag tűrolójának méretére utal, és nem a tényleges anyagmennyiségre. Az anyagokat kilogrammban mérik.

2. A javasolt csomagolási sűrűség felhasználásával és a szelektív lézeres szinterezés (SLS) technológiával összehasonlítva kiváló újrafelhasználhatóságot kínál a mechanikai teljesítmény feláldozása nélkül. ASTM D638, ASTM D256, ASTM D790 és ASTM D648 szerint tesztelve, valamint 3D beolvasóval a térhatású pontosság végett. A statisztikai folyamatok ellenőrzésével felügyelt tesztelés.

3. A belső tesztek és szimulációk alapján a 2016. áprilisában kapható nyomtatási megoldások esetében. A költségelemzés alapja: normál megoldás konfigurációs költsége, kellékanyagok költsége, illetve a gyártó által javasolt karbantartási költség. Közös költségkritériumok: a HP 3D magas újrahasználhatósággal rendelkező PA 12 anyag használatával, a gyártó által a porra javasolt újrafelhasználási arány mellett. A HP Jet Fusion 3D 4200 nyomtatási megoldás átlagos nyomtatási költsége munkadarabonként összevetve a 100 000 USD és 300 000 USD közötti FDM és SLS nyomtatási megoldásokkal. Költségkritériumok: naponta 1 építőkamrányi, 30 cm3-es munkadarabot nyomtatva 10%-os halmazsűrűség mellett, heti 5 alkalommal, 1 éven át. A HP Jet Fusion 3D 4210 nyomtatási megoldás átlagos nyomtatási költsége munkadarabonként 65%-kal alacsonyabb, mint a 100 000 USD és 300 000 USD közötti FDM és SLS nyomtatási megoldások esetében, továbbá 50%-kal alacsonyabb, mint a hasonló, 300 000 USD és 450 000 USD közötti SLS nyomtatási megoldások átlagos költsége. Költségkritériumok: naponta 1,4 építőkamrányi, 30 cm3-es munkadarabot nyomtatva 10%-os halmazsűrűség mellett gyors nyomtatási modulon, heti 5 alkalommal, 1 éven át.

4. 2017. júniusi belső tesztek alapján a HP 3D600 egyesítő és részletező anyagok és a HP 3D magas újrahasználhatósággal rendelkező PA 12 por megfelel az USP I-VI osztály és az US FDA útmutatásaiban felállított „érintetlen bőrfelület eszközök” követelményeknek. USP I-VI osztályok szerint tesztelve, beleértve az irritációt, az akut szisztémás toxicitást és az implantációt; citotoxicitás – ISO 10993-5, Orvostechnikai eszközök biológiai értékelése – 5. rész: In vitro citotoxicitási vizsgálatok; és érzékenység – ISO 10993-10, Orvostechnikai eszközök biológiai értékelése – 10. rész: Irritáció és bőrérzékenységi vizsgálatok. Az ügyfél felelőssége annak megállapítása, hogy az egyesítő és a részletező anyagok, valamint a por felhasználása biztonságos és műszakilag alkalmas a tervezett alkalmazásokra, és összhangban van az ügyfél végtermékére vonatkozó szabályozási követelményeknek (beleértve az FDA követelményeit is). További információk: hp.com/go/biocompatibilitycertificate/PA12PDF

5. A HP 3D nyomtatási megoldásainak értékesítésére kizárólag az írásos értékesítési megállapodásban rögzített feltételek érvényesek. A HP termékeire és szolgáltatásaira vonatkozó jótállás minden esetben az adott termék vagy szolgáltatás jótállási dokumentumában foglaltak szerint érvényes. Az itt leírtak közül semmi nem értelmezhető további garanciavállalásként vagy kötelező érvényű feltételként. A HP nem tehető felelőssé a jelen tartalomban szereplő technikai vagy szerkesztési hibákért vagy hiányosságokért, az itt szereplő információk pedig külön értesítés nélkül megváltozhatnak. A „Certified for HP Jet Fusion” 3D anyagok tervezését, gyártását és jogszabályi előírásoknak való megfelelőségének ellenőrzését nem a HP végzi. A fogadó felek felelőssége megállapítani, hogy a Vestosint 3D Z2773 megfelel-e a céljaikra, korlátozás nélkül ideértve azokat az alkalmazási helyzeteket is, amelyekben anyag közvetlenül vagy közvetetten élelmiszerrel érintkezhet.

6. ASTM D638 teszteredmények 10 mm/perc tesztelési aránnyal, V típusú mintákkal.

7. Az alábbi műszaki információkat az átlagok vagy a tipikus értékek szempontjából reprezentatívnak kell tekinteni, és nem használhatók fel pontosítási célokra. Ezek FW BD7-értékek, és 6%-os tömörségi sűrűségű parcellákon kinyomtatott mintákból nyerték. A parcellán lévő minták elkülönítése 10 mm volt. A modult a teljes teszt alatt automatikus extenzométerrel mért 0,05% és 0,25% közötti törzs lejtése alapján számítottuk ki. Keresztmetszeti méretek mikrométerrel, kerek végekkel. Kondicionálás az ASTM D618 A eljárás szerint. A vizsgálatot 48 órával a nyomtatás és a részek kicsomagolása után 23°C/73°F és 50% relatív páratartalom mellett hajtották végre.

8. Az alábbi műszaki információkat az átlagok vagy a tipikus értékek szempontjából reprezentatívnak kell tekinteni, és nem használhatók fel pontosítási célokra. Ezek az értékek egy kiegyensúlyozott nyomtatási módra vonatkoznak FW BD6 esetében.

9. Az alábbi műszaki információkat az átlagok vagy a tipikus értékek szempontjából reprezentatívnak kell tekinteni, és nem használhatók fel pontosítási célokra. Ezek FW BD7-értékek, és 6%-os tömörségi sűrűségű parcellákon kinyomtatott mintákból nyerték. A parcellán lévő minták elkülönítése 10 mm volt. A modult a teljes teszt alatt automatikus extenzométerrel mért 0,05% és 0,25% közötti törzs lejtése alapján számítottuk ki. Keresztmetszeti méretek mikrométerrel, kerek végekkel. Kondicionálás az ASTM D618 A eljárás szerint: 48 órával a nyomtatás és a részek kicsomagolása után 23°C/73°F és 50% relatív páratartalom mellett.

10. A belső tesztek és szimulációk alapján a HP Jet Fusion 3D nyomtatási megoldás átlagos nyomtatási ideje tízszer gyorsabb, mint a 2016 áprilisában kapható, 100 000 USD és 300 000 USD közötti FDM és SLS nyomtatási megoldások esetében. A HP Jet Fusion 4210/4200 nyomtatási megoldások tesztelési változatai: Munkadarab-mennyiség: 1 teljes építőkamrányi munkadarab a HP Jet Fusion 3D-vel nyomtatva 20%-os halmazsűrűség mellett, a fent említett konkurens készülékekkel nyomtatott azonos számú munkadarabbal összehasonlítva; Munkadarab mérete: 30 cm3; Rétegvastagság: 0,08 mm/0,003 hüvelyk.

Tudjon meg többet a HP Jet Fusion 3D nyomtatási megoldásról

Lépjen kapcsolatba velünk!

HP Jet Fusion bemutatóterem
1107 Budapest, Balkán u. 1/a Shop b/19
Telefon: +36-1-477-4077
E-mail cím:

Kvint-R Kft.